Ne maradj le!

Kedves Tanulóvezető Jelölt!
 
Ezekkel a válaszokkal nem csak pontos információkat szeretnénk adni, hanem be akarjuk mutatni azt is, hogy a Kreszprofesszor Autósiskolájában őszintén és korrekten kívánjuk tájékoztatni leendő tanulóinkat.
Várunk szeretettel a tanfolyamainkon. Bármilyen további kérdésedre szívesen válaszolunk!  Írj nekünk bátran: kreszprofesszor@gmail.com


Köszönettel!
 
Kreszprofesszor Autósiskolájának csapata

Kérdések és válaszok a jogsiszerzésről

 A legtöbbször feltett tanulói kérdések
A beiratkozáshoz már kell az orvosi alkalmassági?

Nem!
A beiratkozáshoz, sőt az elméleti tanfolyamon történő részvételhez sem kell még az orvosi alkalmassági igazolása. Arra csak a KRESZ vizsgára jelentkezéskor lesz leghamarabb szükség.
Mivel azonban Budapesten általában 3-4 hétre ad a közlekedési hatóság vizsgaidőpontot, ezért célszerű az orvosit minél hamarabb elintézni. Ehhez el kell fáradni a háziorvoshoz, vagy fel tudjuk ajánlani iskolánk üzemorvosi szolgálatát. Ebben az esetben az egyik elméleti foglalkozás alatt eljön az orvos, és helyben elvégzi a vizsgálatot, tehát ez így gyorsabb és kényelmesebb.

Mennyi ideig tart az elméleti tanfolyam?

Mivel minden tanulónknak biztosítunk e-learninges képzési felületet, ennek megtanulása csak rajtad múlik. A legoptimálisabb az, ha 3-4 hét alatt végzel. A tantermi kiegészítő képzés általában 2 hétig tart, reggeli vagy esti időpontban járhatsz, de kombinálhatod is ezt, illetve jöhetsz többször is. Háromhetente szombatokon pedig konzultációt szervezünk. 

Hánytól hányig tartanak a hétfői és csütörtöki tantermi foglalkozások?

Az esti oktatás 17:30-kor indul és 20:45-kor van vége. A reggeli oktatás pedig 9-kor kezdődik és 12:15-ig tart. Közben egy 10 perces szünetet tartunk

 Mikor mehetek leghamarabb KRESZ vizsgára?

KRESZ vizsgára az e-learning teljes elvégzése után lehet jelentkezni, ha ügyes vagy, akkor a kezdés utáni 4.-5. héten. Viszont a vizsgára jelentkezéshez szükséges az orvosi, ezért előbb ezt érdemes beszerezni, mert minél később adod le, annál jobban tolódik a KRESZ vizsga is.
A KRESZ vizsga hatósági vizsga, így mindig hétköznap délelőtt van.

Milyen oktatók közül választhatok, amikor a kocsin fogok tanulni?

A sikeres KRESZ vizsga után választhatod ki az oktatódat. A választásban segítünk, elsősorban helyszín, időpont és kocsitípus alapján. Oktatóink között vannak fiatalabbak és idősebbek, valamint férfiak és nők. Az autók kisméretű, oktatásban jól használható korszerű járművek. Tanulhatsz automata váltóssal is, de ebben az esetben a jogsid csak arra lesz érvényes.

Mennyi időt vesz igénybe a vezetés?

Általában 2-4 hónap alatt teljesíthető a vezetés, de nyilván ez az egyéni időbeosztásodon és ügyességeden is múlik. Minél rugalmasabb időpontokban tudsz járni, annál hamarabb végezhetsz.

Hányszor járhatok egy héten vezetni?

A vezetés megkezdésekor 2×2 órát érdemes vezetni hetente, a vizsgára felkészülés előtt pedig 3×2 órát. Az a tapasztalatunk, hogy az ennél sűrűbben történő gyakorlástól hamarabb elfáradnak tanulóink, ami az eredményekre is kihathat.

Hány órából lehet megtanulni autót vezetni?

Hivatalosan legalább 30 óra vezetés után lehet csak vizsgára jelentkezni. Ugyanakkor, a jelentősebb fővárosi forgalom miatt a tanulók Budapesten átlagban sokkal inkább 40-45 óra gyakorlás után képesek a vizsgakövetelményeket teljesíteni.
Mivel nagyon sok múlik az egyéni ügyességen, ezért ezt előre ennél pontosabban lehetetlen megjósolni.

Lesznek-e plusz költségeim?

Igen, lehetnek! Például, ha még nem rendelkezel orvosi alkalmasságival, vagy nincs meg a közúti elsősegélynyújtó vizsgád – amit már sokan 14 éves korban az iskolában elvégeznek –, akkor ez plusz költség. Az esetleges plusz órák, valamint a pótvizsgák is emelhetik a teljes képzés összköltségét.

Tudok átutalással, vagy bankkártyával fizetni?

Igen tudsz. Az irodánkban működik bankkártya-olvasó terminál, és ha nem akarsz készpénzzel fizetni, akkor tudsz majd átutalni is. Az ehhez szükséges adatokat a beiratkozásnál adjuk meg.

Találtam olcsóbb autósiskolát, hogy lehet ez, mit csinálnak másképpen?

Az olcsóbb autósiskola azt jelenti, hogy az első harminc vezetési óra díja ott kevesebbe kerül. Ezeken a helyeken viszont általában a 30 óra feletti vezetést sokkal magasabb áron adják. Sőt előfordulnak rejtett díjak is, amiket csak menet közben árulnak el.
Azt se felejtsd el, hogy az olcsóbb iskolákban az oktatók kevesebbet keresnek, tehát kevésbé lesznek érdekeltek abban, hogy a vezetési óráid eredményesek legyenek.
Sok-sok éves tapasztalat, hogy a jogosítvány megszerzésének teljes költsége iskolától függetlenül nagyjából azonos mindenhol, függetlenül az elsőre kecsegtetőnek tűnő áraktól.
Viszont jó ha tudod, hogy Budapesten az átlagos jogosítványszerzési költség – sok-sok iskola és tanuló átlag befizetését figyelembe véve – 400 – 450 ezer forint körül van.
Ez elég sok, bár részletfizetésre mindig van lehetőség.

Kinek jár a 25.000 forintos állami támogatás?

Azok, akik még nincsenek 20 évesek a KRESZ vizsga időpontjában, illetve GYES-en vagy GYED-en vannak, azok 25.000 forint állami támogatást igényelhetnek. 

Meg tudom csinálni az iskolában az elsősegély tanfolyamot?

Igen, iskolánkban segítünk, ha Te még nem rendelkezel ilyen vizsgával.

Mit takar az All Inculsive ajánlat?

Iskolánk egyedülálló ajánlata azoknak, akik az átlagnál igényesebb szolgáltatásra vágynak. Külön foglalkozunk veled az elméleti oktatás során, egyéni konzultációkon is részt vehetsz. A vezetést szinte azonnal elkezdheted, maximálisan alkalmazkodunk az egyéni időbeosztásodhoz, és az egyedi kéréseidhez. Összesen 50 óra vezetést biztosítunk, próbavizsgával.
Azok a tanulók akik ezt a csomagot választották, mind mind arról számoltak be, hogy bőven megérte, és mindennel nagyon elégedettek voltak.

Bármilyen további kérdésedre szívesen válaszolunk!  Írj nekünk bátran: kreszprofesszor@gmail.com