Ne maradj le!

Tanulj profitól!

A jogosítvány megszerzését gyakran azonosítják egy hosszú idegörlő folyamattal, pedig nem kellene ilyennek lennie. Lehetne egy izgalmas kaland is, ahol egismerkedhetsz jófej emberekkel, gazdagodhat a tudásod. Több leszel, felfedezel új dolgokat és a végén még kapsz egy olyan pluszt is, amit úgy hívnak, hogy szabadság. Az alábbiakban elolvashatod, hogy általában milyen kérdések merülnek fel a jogiszerzéssel kapcsolatban. De ne habozz, ha esetleg valami nem lenne érthető, írj nekünk! Persze attól, hogy ránk írsz, ez még nem jelent kötelezettséget, gondolj arra, hogy csak beszélgetünk egy jót, aztán majd kisül belőle valami.

1. Hol található az autósiskola?

A Kreszprofesszor Autósiskolája Budapesten található.
A központi iroda és elméleti oktatóterem jól megközelíthető helyen, a 8. kerületben van, a Harminckettesek terénél. A vezetési gyakorlatok pedig szerte a városban zajlanak, választhatsz, hogy Kispesten, Kelenföldön, Óbudán, Újpesten vagy a Stadionok környékén szeretnél gyakorolni

2. Mikor indulnak tanfolyamok?

A Kreszprofesszor Autósiskolájában elsősorban mi alkalmazkodunk hozzád!
Ezért a honlapunkon nem találsz indulási időpontokat. De ha leírod az időbeosztásodat és azt, hogy mikorra szeretnéd, ha meglenne a jogosítványod, akkor összeállítunk neked egy olyan időrendi ajánlatot, amivel biztos, hogy elégedett leszel!
Sőt! Tanulhatsz otthonról is, e-learningen keresztül, és ezt kombinálhatod tantermi oktatással, akár reggel, akár este, valamint jöhetsz konzultációkra is.
Ennél rugalmasabb megoldás nem létezik!

3. Nem találtam az oldalon árakat!

A Kreszprofesszor Autósiskolájában a tandíjat személyre szabottan alakítjuk ki.

Ha megnézed az autósiskolák oldalait, akkor azt láthatod, hogy mindenütt igen kecsegtető díjakkal találkozhatsz. Sokan elcsábulnak emiatt, de amikorra befejezik a jogosítványszerzést, akkor már arról panaszkodnak, hogy a meghirdetett árak többszörösét költötték el vezetésre és pótvizsgákra.

Ebben is egyediek vagyunk. Maga a módszer is egy olyan sikeres és hatékony eszköz, amivel tízezreket spórolhatsz, és megkímélheted magad a felesleges plusz vizsgáktól. Így kétféle csomag közül választhatsz, mindegyikhez jár akció és több ezer forintos kedvezmény is.
Személyre szabott ajánlatunkat a jelentkezésed után a lehető leghamarabb megküldjük számodra!

4. Ki lesz az oktatóm?

A Kreszprofesszor Autósiskolájában csak olyan tanárok és tanárnők dolgoznak, akik folyamatos felkészítésen vesznek részt. Ez azt jelenti, hogy azon felül hogy kiváló szakemberekről van szó, jól értenek a diákok nyelvén, türelmességből és figyelemből pedig ötösre fognak vizsgázni előtted! A megfelelő oktatóválasztásban segíteni fogunk. Eddig még mindig, mindenkinek bejött az ajánlatunk.

5. Hol és mikor fogunk gyakorolni, és milyen autót fogok vezetni?

Budapest területén, a következő helyek közül választhatsz magadnak: Kispest, Kelenföld, Óbuda, Újpest vagy Zugló a Stadionok környéke.

A jelszavunk az, hogy ne Te alkalmazkodj az autósiskolához, hanem az autósiskola hozzád. Így az időpontok egyeztetése előtt mindig tied lesz az utolsó szó!
Kisméretű, könnyen vezethető, modern autókkal tanítunk. Ebben biztosan nem fogsz csalódni.

6. Mikor és hol jelentkezhetek a Kreszprofesszor Autósiskolájába?

Nem kell sehová sem menned, senkit sem kell felhívnod. Kattints ide, küld el a legszükségesebb adataidat, és amilyen hamar csak lehet, megkeresünk téged, hogy összeállíthassuk a legjobb ajánlatot számodra!

7. Tudok átutalással, vagy bankkártyával fizetni?

Igen tudsz!

Az irodánkban működik bankkártya-olvasó terminál, és ha nem akarsz készpénzzel fizetni, akkor tudsz majd átutalni is. Az ehhez szükséges adatokat a beiratkozásnál fogjuk megadni. Természetesen minden tanulónkkal kötünk oktatási szerződést, illetve miden befizetésről számlát is adunk.

8. Mennyi idő alatt lesz jogosítványod?

Nagyon nehéz erre a kérdésre válaszolni, ugyanakkor csak őszintén érdemes:

Ami biztos támpont: az elméleti képzés – akár tanterem, akár e-learning – kb. 3 hét alatt lezajlik, illetve hetente 4-6 órát szoktak átlagban vezetni a tanulók.

Amire ma senki nem tud garanciát adni: mennyi idő múlva kapsz vizsgaidőpontot. Budapesten egyetlen egy hatósági vizsgaközpont van 150 autósiskolára. Ami azt jelenti, hogy sokszor csak 3-4 hét múlva tudnak adni időpontot, de ezt előre ennél pontosabban nem lehet tudni.
A következő fontos tényező, hogy mennyire vagy ügyes. Ez majd csak az első órán fog kiderülni, ezt megint nagyon nehéz előre megjósolni.
Hivatalosan 30 óra vezetés után már el lehet menni vizsgázni, de csak akkor ha közben teljesítettél 580 kilométert. Ha sokat kell rutin pályán gyakorolnod, ha a parkolási feladatokkal több időt kell eltölteni, akkor ez a távolság csak 40-50 óra között lesz meg, ami időben szintén elnyújthatja a vezetést. Ha pedig valamiért nem sikerülne az első forgalmi vizsgád – ötből általában csak hárman mennek át elsőre, tehát akár erre is lehet számítani -, ismét egy hónapot kell a következő vizsgára várni.
Ezen felül még az is számít, hogy milyen időbeosztásban érsz rá vezetni. Ha napközben is, akkor az gyorsító tényező. Ha csak délután vagy este, akkor sokkal kevesebb időpontból tudsz választani, illetve ami szintén tapasztalat, hogy az egész napi munka után fáradt tanulók tanulási hatékonysága este nagyon gyenge, amit esetleg csak további órák vételével lehet kompenzálni.

Láthatod, hogy ez rengeteg tényező, amit tényleg nagyon nehéz előre látni.
Tudom, van iskola aki kimondottan gyors jogosítványszerzést kínál, de ha megkéred őket, hogy szerződésben adjanak garanciát arra, hogy mikorra lesz meg a jogsid, senki nem fog neked ilyen papírt aláírni. Tehát valószínű ez csak egy reklámfogás.

Azért azt jó ha tudod, hogy Budapesten átlagban a tanulók 4-5 hónap alatt szerzik meg a jogosítványukat, és csak nagyon kevesen tudnak ennél hamarabb végezni.
Arról nem beszélve, hogy azért az is fontos, hogy ki milyen szinten tanul meg autót vezetni, és minden tanulási folyamatnak van egy optimális időintervalluma.

9. Kaphatok felmentést az eü. tanfolyam alól?

Aki ma jogosítványt szeretne, annak le kell vizsgáznia a Vöröskeresztnél közúti elsősegélynyújtásból.

A vizsga sikeressége a feltétele annak, hogy a vezetői engedélyt az okmányirodában megkapjuk. Azaz a tanfolyamot végigjárhatjuk, vezethetünk is, vizsgázhatunk KRESZ-ből is gyakorlatból is, de enélkül jogsink nem lesz.

Van azonban néhány eset, amikor mégsem kell vizsgázni. Elsősorban azoknak, akik már ezen túlestek, tehát bármilyen vezetői engedélyük van, akár kismotorra érvényes is. Legalábbis 1984. után vizsgázók esetében van ez így.

Ezen felül felmentést kaphatnak azok is, akik egészségügyi végzettséggel rendelkeznek. Viszont elég szűk azon bizonyítványok köre, amit elfogadnak, többek között az orvosi egyetem különböző évfolyami záróvizsgái sem adnak mentességet, de még a sportedzői és hasonló végzettségek sem.

A jogszabály az alábbi esetekben teszi lehetővé a vizsga alóli felmentést, de ennek az a feltétele, hogy az igazoló okiratot be kell mutatni a Vöröskeresztnél:

 • az orvostudományi egyetemen szerzett orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi,
 • az állatorvos-tudományi egyetemen szerzett állatorvosi,
 • védőnői,
 • dietetikusi,
 • mentőtiszti,
 • gyógytornász,egészségügyi szakoktatói,
 • diplomás ápolói oklevéllel (képesítéssel) rendelkezők, valamint
 • a közegészségügyi felügyelői főiskolai szakon végzettek, és
 • az egészségügyi szakközépiskolát (szakiskolát) végzettek esetében.
10. A képzéssel kapcsolatos fontos határidők

A jogosítványszerzéssel kapcsolatban nem árt tudni:

 • Beiratkozási életkor: minimum 16 év 6 hónap életkor (KRESZ vizsgára azonban csak 16 év 9 hónap életkorban, forgalmi vizsgára pedig 17 évesen lehet jelentkezni!)
 • Felső korhatár nincs!
 • Elméleti tanfolyam érvényessége: 9 hónap
 • Elméleti tanfolyam érvényessége sikertelen KRESZ vizsga esetében: 12 hónap
 • Sikeres KRESZ vizsga érvényessége: 24 hónap.
 • A fenti határidők után a teljes tanfolyam, a levezetett órák és a teljesített vizsgák elévülnek!
 • Vöröskereszt vizsga érvényessége: korlátlan
 • Orvosi alkalmassági érvényessége: a ráírt időpont, ami általában 50 év alatt 10 év.
 • Sikeres forgalmi vizsga érvényessége: korlátlan.
11. Mit jelent a pénzvisszafizetési garancia?

Szeretnénk, ha jól éreznéd magad az iskolánkban, ezért két garanciát is biztosítunk az oktatás során:

 1. Az elméleti pótvizsgádat mi fizetjük.
  Természetesen ez nem azt jelenti, hogy lazán veheted a tanfolyamot, mert úgyis mi álljuk, ha az első nem sikerül. De, ha elvégzed a teljes e-learninges tananyagot otthon – amiről fogsz kapni egy oklevelet – és részt veszel egy tantermi konzultáción, akkor valóban kifizetjük neked az első KRESZ-pótvizsgád árát.
 2. Visszaadjuk a vezetési órád árát.
  Amennyiben nem lennél megelégedve az oktató munkájával az adott vezetési órán, akkor visszafizetjük neked ennek a foglalkozásnak az árát. Ráadásul meg sem kell indokolnod, mindösszesen annyit kérünk, hogy az adott oktatás után maximum 24 órán belül ezt jelezd felénk. Sőt, ha a foglalkozás két órából állt, akkor mindkét óra díját visszatérítjük.